Venttiilien huolto

Jos kaukolämpöverkon vuotokohtaa ei korjata ajoissa, vaurio laajenee. Vuodon sattuessa avainasemassa on kaukolämpöputken venttiilien kunto.

Toimiva venttiili säästä euroja

Kaukolämpöjohdon suojarakenteen vaurioiduttua vesi pääsee johdon ulkopuolelta putken eristysrakenteisiin ja alkaa syövyttää putkea. Vesi voi päästä putken eristeisiin myös venttiilin tai johtovaurion vuotokohdista. Ajan myötä putki alkaa vuotaa.

Vaurioituneen putken vuoto pitää saada loppumaan. Silloin kaukolämpöverkon venttiilien kunto on avainasemassa. Jos venttiili ei toimi, joudutaan sulkemaan aiottua isompi osa verkkoa ja vahingot kasvavat.

Kaukolämpöverkon korjaukset ovat kalliita. Energiateollisuuden mukaan vaurion keskimääräinen korjauskustannus oli 9 000 € vuonna 2009. Normaalien tarkistukierrosten yhteydessä tehty venttiilien huolto säästää siksi selvää rahaa.

Maanalaisten rakenteiden kunnon tarkistaminen on vaikeaa. Kaikki huoltokierrosten yhteydessä kerätty tieto on arvokasta ja auttaa arvioimaan mahdollisten vuotokohtien sijaintia. Kun vuodot onnistutaan korjaamaan ajoissa, vauriot jäävät pieniksi.

(Kuva: Joonas Kilpinen)

Sähkötolppien vaihto

Sähkötolpan vaihtaminen ennen kuin se kaatuu tuo 5–10-kertaisen säästön.

Lue lisää

Puuston raivaus sähkölinjalta

Raivaamalla puustoa sähkölinjan läheisyydestä ehkäistään tehokkaasti sähkönjakelun häiriöitä.

Lue lisää

Venttiilien huolto

Toimivat ja ehjät kaukolämpöputken venttiilit säästävät euroja.

Lue lisää